Начало Рали Льоб обмисля дали да не участва само в отделни WRC кръгове през...

Льоб обмисля дали да не участва само в отделни WRC кръгове през 2013 г.

41
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб може да участва само в отделни кръгове от световния рали шампионат през 2013 г. Ситроен са готови на такъв вариант, а пилотът обмисля в момента бъдещето си.

Решението ще бъде оповестено преди края на септември. Смята се, че осемкратният шампион може да оповести какво ще прави на автомобилния салон в Париж.

– Една от опциите е да карам само в някои състезания. Мисля обаче за отказване, както и да продължа с пълен сезон. Все още не съм решил – обясни Льоб. – Пътуванията не ми допадат, а би било хубаво да карам в надпревари и същевременно да имам възможност да върша нещо друго. Трябва да обмисля много неща за бъдещето. За връзките ми със Ситроен, за мен лично.

Шефът на Ситроен във WRC Ив Матон заяви, че участие на Льоб в отделни стартове е по-добро от нищо.

– Основната идея в момента е да е при нас за цялата състезателна година, но ако има такава опция, то може да намерим решение. Надяваме се да приключим всичко до края на септември, преди рали Франция. Говорим всяка седмица – допълни той.

През 2006 г. Льоб изпусна последните четири кръга от шампионата, след като си счупи ръката. Въпреки това той отново взе титлата, надделявайки над Маркус Грьонхолм с една-единствена точка.