Начало Рали Льоб отпадна от рали Италия

Льоб отпадна от рали Италия

40
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб отпадна от рали Италия заради счупено управление на своя Ситроен DS3 WRC. Деветкратният световен шампион спря на около 5 километра след старта на първата петъчна отсечка Монте Лерно (29,69 км).

Льоб започна деня с аванс от 1,1 сек пред съотборника си Мико Хирвонен и бе най-бърз на първата времева контрола. Етапът е бърз и доста тежък, особено като за начало на надпреварата, като няколко пилоти споделиха, че настилката е доста хлъзгава.

Французинът е излетял от пътя и е счупил управлението на автомобила си, като няма да може да продължи днес.

Ударихме няколко камъка от външната страна на един завой. Усетих, че управлението се строши. Опитах да продължа, но се наложи да спра – бе първото му обяснение.

Снощи той сподели, че вече е свободен да се състезава както намери за добре, след като си осигури девета корона в домашния си старт във Франция.

Чувствам се чудесно, така че натискам наистина здраво – допълни шампионът, след като бе взел лидерството след първите две скоростни изпитания.

Шефът на Ситроен WRT Ив Матон потвърди, че двамата му състезатели са напълно свободни да карат както сметнат за добре, но допълни, че основната цел остава двойна победа. При настоящата ситуация остава Хирвонен да се постарае да вземе първи успех с отбора.