Начало Рали Льоб реши да не продължава в Сардиния (видео)

Льоб реши да не продължава в Сардиния (видео)

40
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб реши да не продължава участието си в рали Италия, след като вчера излезе от трасето и счупи управлението на своя Ситроен DS3 WRC. Пилотът, който спечели девета световна титла след предишния кръг във Франция, поведе в надпреварата в Сардиния след първите две отсечки в четвъртък. Излитането му се случи в третия етап от ралито.

Автомобилът можеше да бъде поправен, но Льоб и навигаторът му Даниел Елена са решили да се приберат.

Малко съм разочарован, тъй като карането определено ми доставяше удоволствие. Но тъй като на практика всичко е решено, решихме да не продължаваме – обясни французинът.

Надеждата за победа на Ситроен е жива благодарение на Мико Хирвонен. Финландецът остана последен от заводските екипи на трасето, след като и съперниците от Форд Яри-Мати Латвала и Петер Солберг претърпяха инциденти вчера.

Хирвонен сподели, че противниците буквално са се изпотрепали като мухи, но той не трябва да бърка. Авансът му в началото на днешния ден е над минута пред Евгени Новиков и две пред От Танак.

Начинът, по който се развива ралито, само показва колко трудни са етапите в Сардиния – обясни и шефът на Ситроен Ив Матон. – Всички изтърваваха пътя. Себ допусна малка грешка и това му струва скъпо, докато Мико прави перфектно състезание досега.