Начало Други Льоб ще се състезава и в европейския раликрос шампионат

Льоб ще се състезава и в европейския раликрос шампионат

26
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб ще се състезава и в европейския раликрос шампионат за първи път, като ще се надбягва в Лоеак (Франция) на 31 август – 1 септмеври. Той ще кара Ситроен DS3 Supercar в надпреварата, която е седми кръг от първенството.

39-годишният деветкратен WRC шампион добави европейските раликрос серии към тазгодишната си програма, в която са включени поредица различни предизвикателства. Той кара в някои от WRC кръговете, във ФИА GT шампионата, Порше Суперкъп. Предстои му участие в прочутото изкачване Пайкс Пийк в края на юни.

Льоб е карал раликрос автомобил в състезание само веднъж досега – в специалното си участие в X Games в Лос Анжелис през юни миналата година. Там той управлява точно Ситроен DS3 Supercar.

2013-та определено е година, изпълнена с предизвикателства. Получих покана от организатора Патрик Жермен и реших да участвам. С изключение на X Games никога не съм се състезавал на раликрос и вероятно ще трябва да се боря здраво срещу специалистите в дисциплината на това най-високо ниво в шампионата – коментира самият пилот.

Той допълни, че участието в X Games му е доставило истинско удоволствие и очаква подобно усещане и от тази надпревара в родината си.

– Лоеак е истински храм на раликроса. Събитието е много популярно там и винаги събира страшно много зрители. От спортна гледна точка пък е наистина трудна надпревара. Не бих могъл да изтърва възможността за поне едно участие да ми се изплъзне, особено след като е със Ситроен DS3. Нямам търпение да отида там, да се срещна с феновете и да се състезавам – каза още Себ.

Раликрос Лоеак е на 30 километра южно от Рен. Надпреварите там са едни от най-посещаваните в цял свят – стичат се повече от 30 000 зрители. Състезанието от години е част от френското първенство, а от 2001 г. е част и от европейските серии.