Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липса на баланс тормози пилотите на Рено

Липса на баланс тормози пилотите на Рено

31
0
Роберт Кубица

Пето и шесто време записа в първите свободни тренировки за Гран при на Бразилия Роберт Кубица, като направи общо 61 обиколки на пистата Интерлагос.

– Позициите ни е в двете сесии изглеждат доста добре, но от опит знаем, че петъчните постижения могат да са подвеждащи, така че трябва да останем внимателни. Основната цел тази вечер е да подобрим баланса на колата, защото не е идеален. Борех се с поведението на колата си и ниско сцепление. Нито една от направените от нас промени не помогна да напреднем кой знае колко, така че трябва да работим здраво, за да отбележим реален прогрес. Рано през деня пистата бе доста хлъзгава, но постепенно се натрупа гума, така че нещата се пооправиха – бе коментарът на полския пилот на Рено.

Руският му съотборник Виталий Петров бе доста по-назад, като във втората тренировка се класира 15-и. Това е поредното ново трасе за него и той, разбира се, трябваше да научи конфигурацията.

– Сутринта загубихме доста време заради инцидента ми и очевидно повлия и на следобедната ни програма. Беше труден ден за мен, но пистата ми харесва, тъй като има доста предизвикателства за пилотите. Сега трябва да се потрудим, за да нямаме проблеми утре – обясни Петров.