Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липсата на мощност е причината за страхотните изпреварвания на Верстапен

Липсата на мощност е причината за страхотните изпреварвания на Верстапен

27
0

Липсата на достатъчно мощност на двигателя в колата на Торо Росо е причината за страхотните изпреварвания на Макс Верстапен през изминалия сезон. Това твърди самият пилот, коментирайки страхотните си маневри. Две от тях бяха особено забележителни – на Спа срещу Фелипе Насър от външната страна на Бланшимо и срещу Перес в Бразилия от външната страна на първия завой.

Според холандеца част от причината за изпълнението на тези сензационни задминавания е, че задвижващата система на Рено не е била достатъчно силна, за да му даде възможност да изпревари съперниците си още на правите.

„Определено това (липсата на мощност) направи изпреварванията ми по-интересни, заяви Макс. – Ако имахме много добър двигател, бихме могли да изпреварваме просто на правите. Може би в крайна сметка резултатите щяха да са близки, но нямаше да бъде толкова интересно.’

Според Верстапен най-забележителна е била маневрата срещу Насър в Белгия. „Със скорост от 300 км/ч беше много трудно да знаеш какво точно да направиш и да намериш пространство, каза още 18-годишният пилот. – Мисля, че състезанието в Китай също беше добро, а също така се забавлявах още в Малайзия и Бразилия.”