Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липсата на мощност бе изумителна, оплака се Алонсо

Липсата на мощност бе изумителна, оплака се Алонсо

64
0

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо заяви, че липсата на мощност в мотора му Хонда по време на състезанието в Бразилия е била изумителна. И това му е попречило да изпреварва и да се класира по-напред в надпреварата.

Той завърши 8-и, на метри зад 7-ия Фелипе Маса, и малко пред 9-ия Серхио Перес. Според испанеца положението с двигателя трябва да притеснява тима на Торо Росо, който догодина ще ползва японските агрегати.

„Имахме фантастична кола през цялото състезание, но не можехме да изпреварваме, обясни Фернандо. – Липсата на мощност бе изумителна, също като в Мексико. Бях много близо до Фелипе на излизане от последния завой няколко пъти.

И си мислех, че сега е времето да го изпреваря. Но въпреки че имах DRS, той дръпваше напред. Дефицитът на мощност е много притеснителен за Торо Росо за следващата година. Мисля, че вчера другите бяха с 25 км/ч по-бързи от нас на правите. А днес, когато някой използваше DRS, трябва да е бил с 40-50 км/ч по-бърз.“

Въпреки това Фернандо бе окуражен от формата на Макларън през уикенда: „Стартирахме 6-и, бяхме 5-и в първия завой и завършихме в зоната на точките. Като цяло това е най-добрият ни уикенд за сезона досега. Рено е най-добрата компания по отношение на моторите за последните 15-20 години. Затова не трябва да сме притеснени за 2018 г.“