Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липсата на надеждност е слабото място на Торо Росо

Липсата на надеждност е слабото място на Торо Росо

40
0

Липсата на надеждност е слабостта на новия болид на Торо Росо. Това призна спортният директор на тима Франц Тост. Екипът от Фаенца имаше много технически проблеми със задвижващата си система по време на изпитанията в Барселона в отминалите 2 седмици, като само в Макларън направиха по-малко обиколки от него. За тази година малкият отбор на Дитрих Матешиц премина от мотори на Ферари със спецификация от 2015 г. към най-новите агрегати на Рено.

Иначе колата показа добра скорост, като много от аеродинамичните решения по нея наподобяват тези на Мерцедес. „След като приключихме двата предсезонни теста в Барселона, могат да твърдя, че новата ни кола STR12 е бърза и конкурентна, каза Тост. – Нашето слабо място е издръжливостта. Имахме твърде много проблеми за тези 2 седмици.

Положителното е, че ситуацията се подобри в последната седмица. Но още имахме проблеми, които ни лишиха от ценно време на пистата. Добрите новини са, че знаем какви са проблемите. Няма нищо значимо и съм уверен, че можем да ги решим, преди да отидем в Австралия, благодарение на всички данни, които събрахме в Барселона.”