Начало Moto News LIQUI MOLY става официален доставчик на масло за Moto2 и Moto3

LIQUI MOLY става официален доставчик на масло за Moto2 и Moto3

72
0

Компанията Dorna Sports, която държи търговските и организационни права на световния шампионат  MotoGP, обави, че производителят на смазочни материали LIQUI MOLY става официален доставчик на масло през 2015 г. за двете по-малки класи в шампионата – Moto2 и Moto3.

В предстоящия сезон всички отбори в двете категории ще използват моторното масло на германската марка за състезанията от Гран При. Всъщност маслото LIQUI MOLY вече започна да се използва от всички в тестовете от предсезонната подготовка. От своя страна, немската компания ще се възползва от обратната връзка от някои от най-добрите пилоти и инженери в света, които ще предоставят ценна информация за това как да продължи да се подобрява маслото. Световният шампионат е перфектен лабораторен тест за LIQUI MOLY, защото маслото ще работи при екстремни скорост, температура и промени в натоварването, каквито се срещат само в състезанията от Гран При. Това ще помогне на LIQUI MOLY научноизследователска и развойна дейност.
Междувременно марката LIQUI MOLY ще бъде рекламирана на видно място по състезателните писти от целия календар на световния шампионат.

Пo Сераканда – управляващ търговски директор на Dorna Sports заяви: За нас е удоволствие да приветствам LIQUI MOLY в Moto2 и Moto3 както официален доставчик на масло. Качеството и характеристиките на продуктите на компанията ги правят желан партньор в шампионата. Това споразумение ще повиши популярността на марката сред повече от 2,4 милиона фенове на мотоспорта, които идват на пистата всяка година, а в допълнение и на стотиците милиони телевизионни зрители, които гледат MotoGP всеки състезателен уикенд.
Петер Бауман, шеф на маркетинга на LIQUI MOLY коментира: За нас е голяма чест, че в световния шампионат ни избраха за свой ексклузивен доставчик на масло за Moto2 и Moto3. Ще работим заедно с екипите за по-нататъшно подобряване на нашите продукти. Ние знаем, че производителността на маслото, доказано в състезанията, има и най-високите качества на пътя. Искаме да предоставим тази безкомпромисна производителност на всеки мотоциклетист. Ние сме развълнувани от възможността да рекламира LIQUI MOLY на състезателните писти. Това ще постави нашата марка в медиите в 18 състезания всяка година, което ще бъде огромен тласък за познаването на нашите продукти по света.