Начало Автомобили Литекс Моторс представи два автомобила на писта Велико Търново

Литекс Моторс представи два автомобила на писта Велико Търново

91
0
Hover,Steed

Два от автомобилите, които компанията Литекс Моторс ще произвежда край Ловеч, бяха предпремиерно представени на провелия се през почивните дни първи кръг на българския шампионат на затворен маршрут писта Литекс Велико Търново. Автомобилите Great Wall Hover (SUV) и Steed (пикап) бяха използвани за официални автомобили на състезанието. Те предизвикаха сериозен интерес, а специален екип на Литекс Моторс запозна желаещите да получат повече информация с техническите параметри и възможностите им. Част от зрителите имаха шанс и да ги по трасето.

В края на надпреварата бранд мениджърът на компанията г-н Николай Ликьов връчи наградите на победителите в съответните класове.

За нас е чест да сме част от подобни спортни събития, които винаги са били популярни у нас – посочи по време на награждаването представителят на Литекс Моторс.

През есента на 2009 г. Литекс Моторс и най-големият частен китайски автомобилостроител Great Wall Motors подписаха договор за сътрудничество. На база на този договор Литекс Моторс стартира изграждане на завод за производство на автомобили Great Wall. Строежът на завода на компанията е в напреднал стадий и се очаква да започне производство през втората половина на 2011 г. Заводът ще стартира с производството на малък пътнически автомобил Voleex, SUV Hover и пикап с единична и двойна кабина за пътниците Steed.

Капацитетът ще е 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Автомобилите, които ще произвежда Литекс Моторс, са предназначени за пазара на Европейската общност и другите пазари в цяла Европа и отговарят на всички европейски стандарти и изисквания.