Начало Автомобили Литекс Mоторс представи официално Great Wall на Автомобилния салон в София

Литекс Mоторс представи официално Great Wall на Автомобилния салон в София

119
0
Great Wall

Вчера на изложбения щанд на Литекс Моторс и Great Wall Motors (GWM) на Автомобилен салон София 2011, бе официалната премиера на автомобилната марка Great Wall за България.

На събитието присъстваха собственикът на Литекс г-н Гриша Ганчев, изпълнителният директор на Литекс Моторс г-н Илия Терзиев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски, посланикът на Китайската Народна Република Н. Пр. г-н Гуо Йеджоу, както и изпълнителният директор на GWM г-жа Ван Фън Ин. Премиерата уважиха и много други гости, сред които български и международни партньори на Литекс. Събитието беше отразено от представителите на медиите с изключителен интерес.

По време на откриването на изложбения щанд на компанията, г-н Терзиев посочи, че проект с подобен мащаб като този на Литекс Моторс, свързан с изграждането на съвременен завод за производство на автомобили, досега не е бил реализиран в страната. „Очакваме да започнем производство на автомобилите до края на годината. Така българската мечта за родно производство на автомобили е пред своето реално осъществяване„, допълни изпълнителният директор на Литекс Моторс г-н Терзиев.

Изпълнителният директор на Great Wall Motors г-жа Ван Фън Ин от своя страна още веднъж изрази подкрепата на компанията за проекта на Литекс Моторс и остана удовлетворена от прогреса на строежа на завода.

Преди официалното събитие, г-жа Ван проведе среща с ръководството на Литекс, на която беше обсъден напредъкът на проекта по изграждането на автомобилния завод на Литекс Моторс. В рамките на своето посещение, изпълнителният директор на GWM посети и строящата се фабрика на българската компания в с. Баховица, до Ловеч.

Изложбеният щанд на Литекс Моторс на Автомобилен салон София заема площ от близо 450 м2. На него компанията участва с 9 експоната, сред които разновидности на пътнически автомобил, SUV, пикап и два концептуални автомобила, единият от които напълно електрически.