Начало Автомобили Литекс Моторс стана Инвеститор на годината за 2012 г.

Литекс Моторс стана Инвеститор на годината за 2012 г.

25
0

Българският автомобилен производител Литекс Моторс беше отличен с наградата Инвеститор на годината за 2012 г. в областта Машиностроене в годишните номинации на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Призът беше връчен на изпълнителния директор на компанията г-н Илия Терзиев от президента на Република България Росен Плевнелиев на специална церемония, организирана от БАИ.

Литекс Моторс получи отличието за реализирането на мащабния си проект и инвестиция за изграждане на завод за производство на автомобили Great Wall край град Ловеч. Съоръжението на компанията е сред най-модерните в Европа и в него се прилагат едни от най-съвременните мениджмънт системи за производство и управление на качеството в автомобилната индустрия.

По време на церемонията общо осем компании в различни сектори получиха признанието за особени заслуги в развитието на икономиката на страната. В събитието участваха още посланици, представители на бизнеса, медии и много други.

Наградите за Инвеститор на годината се организират за седма поредна година от Българската агенция по инвестиции. Отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, допринесли за развитието на икономиката, разкриването на нови работни места и стимулирането на по-бърз икономически растеж.