Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци: Надявам се новите компоненти по крилата да помогнат

Лиуци: Надявам се новите компоненти по крилата да помогнат

29
0

С две точки си тръгна Витантонио Лиуци от пистата Сахир в Бахрейн и съвсем логично иска да повтори и дори подобри представянето си в Австралия. Италианският състезател на Форс Индия бе обнадежден от скоростта и темпото на VJM03, върху кои ще гради този уикенд на трасето Албърт парк.

– Постигна страхотен резултат в Бахрейн и за себе си, и за отбора. Каква е твоята перспектива?

– Като цяло уикендът бе позитивен. Научихме много неща за гумите и как се представят при високи температури, както и къде са границите на колата с много гориво в надпреварата. Бях малко разочарован от квалификацията, тъй като така и не успя да направя чиста обиколка, но състезанието бе окуражаващо, а резултатът наистина бе великолепен. Отборът работи толкова упорито през зимата в търсене на подобрения, не се отказа за секунда дори и спечелването на двете точки в първия старт е фантастично. Екипът е много фокусиран, наясно е какво върши, как да постигат резултати, така че всички наистина ги заслужават, при това редовно. Това е само началото.

– Има някои нови компоненти за Австралия. Мислиш ли, че ще помогнат да си още по-напред в колоната?

– Ще имаме развитие на предното и задното крило. Надявам се да е стъпка напред, тъй като всеки нов елемент през миналия сезон имаше положителен ефект, а това означава, че връзката между аеродинамичния тунел и пистата е чудесна. Никога не знаеш, разбира се, какво ще извадят съперниците, но аз лично се надявам да се придвижим в посока отборите напред. Целта ми този път ще е да стигна Q3 и след това – естествено – пак да се боря за точки.

– Стартът отново ще е следобед – в 17:00 часа (местно време). Това предизвикателство ли е от гледна точка на пилотите?

– Миналата година не представляваше проблеми – имаше само един завой, където слънцето бе наистина ниско и може би там бе малко по-трудно да се вижда. Навсякъде другаде обаче нещата си бяха наред. Истинското предизвикателство са температурите, тъй като ако си с твърдия тип гуми при залеза на слънцето може да имаш проблеми със загряването. Мисля обаче, че Бриджстоун са работили по това и не се притеснявам. Ще прегледаме данните от Бахрейн и ще видим какво можем да направим.