Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци не смята да плаща за пилотско място

Лиуци не смята да плаща за пилотско място

46
0
Витантонио Лиуци

Витантонио Лиуци не е готов да си плати за титулярно пилотско място във Ф1 този сезон, каквато тенденция се наблюдава доста сериозно от няколко години насам във Ф1.

В момента италианецът води преговори с Испания Рейсинг, след като загуби мястото си в тима на Форс Индия. Испанският тим обаче е известен с неособено големия си бюджет и факта, че се нуждае от допълнителни приходи, които да идват от пилотите му.

„Предполагам, че те биха предпочели пилот, който да носи пари, но при мен случаят не е такъв, защото никога досега не съм го правил и не мога да започна сега. Аз нося със себе си своя опит, своята скорост и ще дам всичко от себе си за тима, това е сигурно. Ще направя и всичко възможно да намеря спонсори, но не мога да си позволя да си плащам, за да бъда пилот. Ще дам 100% от себе си за тима, защото винаги съм го правил“, категоричен е Лиуци, който също така призна и че би могъл да се съгласи и на договор за тест-пилот.

„Зависи за кой тим става въпрос и какви точно ще са условията и възможностите. В момента всичко във Ф1 е критично, доста неща се променят ежемесечно, така че ще видим. За момента нищо не е решено, просто водим някои добри разговори и ще изчакаме да видим какво ще се случи през следващите няколко дни„, добави италианецът.