Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци предрича по-добри резултати за тима си на Сузука

Лиуци предрича по-добри резултати за тима си на Сузука

40
0

Пилотът на Форс Индия – Витантонио Лиуци, смята, че тимът му ще покаже доста по-добри резултати в предстоящата Гран при на Япония, отколкото миналата неделя в Сингапур. След двете си невероятни представяния на Спа и Монца, екипът на Форс Индия направи доста слабо състезание по сингапурските улици.

„Това бе един наистина тежък уикенд за нас. Можехме да се борим за позиция в челото на Монца, докато в Сингапур трябваше да се посъбудим, тъй като нито една от колите ни не можа да преодолее третата фаза на квалификация. Имах големи проблеми с презавиване и губех много в последните четири завоя. Ако не беше това, щях да съм много близо до Адриан (Сутил).

Трудно ни е с толкова високи нива на притискане още от началото на годината, а доста отбори направиха промени по колите си за тази конфигурация. Със сигурност това бе най-физически изтощаващото състезание през годината, затова за мен бе добре, че успях да завърша всичките 61 обиколки. Беше важно да се върна към добрата скорост и към добрата физическа кондиция.

Мисля, че се приближаваме към оптималната скорост и затова смятам, че сме готови за Сузука. Бил съм там веднъж – през 2006-та и я харесвам. Много по-оптимистично съм настроен за това състезание, защото за него конфигурацията на колата ни ще бъде по средата между тези за Спа и Сингапур. Затова и смятам, че ще сме по-конкурентноспособни„, заяви завърналият се наскоро в решетката Луици.