Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци с ново шаси в Корея

Лиуци с ново шаси в Корея

74
0
Витантонио Лиуци,Гран при на Япония,катастрофа,Фелипе Маса

Витантонио Лиуци бе нападнат от сериозен малшанс в последните две надпревари (в Сингапур и Япония), от които отпадна още в първите им обиколки. Затова и италианският пилот на Форс Индия няма търпение за старта в Корея, за да изкара най-после едно нормално състезание.

– На Сузука просто нямаше какво да направя. След много добър старт задминах пет-шест коли и в първия завой внезапно видях [Фелипе] Маса да връхлита като ракета отстрани. А бях в брилянтна позиция за надпреварата и можеше да спечеля наистина чудесни точки – с неудоволствие си припомни случилото се в предишния кръг Лиуци.

Той също бе във фабриката през седмицата като съотборника си Адриан Сутил, за да кара на симулатора новото трасе. Тонио също каза, че пистата му се струва приятна за управление, но няма да е лесно да се намерят оптимални настройки.

– Петъчните тренировки ще са много заети, за да съберем данни. Имаме някои нови неща по автомобила, а това още повече ще натовари програмата ни. В Корея ще имам и ново шаси, защото предишното бе твърде повредено след катастрофата в Япония. Целта ми този път ще е да измина цялата дистанция в надпреварата, както и да направя добро представяне в квалификацията, тъй като напоследък имаме сериозни проблеми в тази област. Трудно ни е да загреем добре гумите за една бърза обиколка, но ще видим как да оправим този проблем – допълни Лиуци.