Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци се концентрира да стигне топ 10 в квалификацията

Лиуци се концентрира да стигне топ 10 в квалификацията

55
0

На най-неблагодарната позиция – 11-а – завърши Гран при на Великобритания Витантонио Лиуци. Разочарованието на италианския пилот на Форс Индия бе напълно разбираемо, след като съотборникът му Адриан Сутил отново бе сред първите 10 в надпреварата. Тонио обаче е твърдо решен да обърне нещата на Хокенхайм.

– Уикендът на Силвърстоун бе поредното предизвикателство за теб – как преценяваш представянето си след всички анализи?

– Беше наистина труден уикенд и усещането накрая бе за още една изпусната възможност – не само за печелене на точки, но за едно добро като цяло представяне. Квалификацията не премина както трябва и след това всичко се усложни неколкократно заради наказанието ми за блокиране на Нико Хюлкенберг. После губех страшно много време в първата част на състезанието заради нестабилност на предницата, нещо, за което трябва да се погрижим. Като се има предвид как се разви останалата част от надпреварата, ако не бе това изоставане в началото, можехме да се борим за точки. С меките гуми темпото бе много по-добро и от там направих определено силни обиколки към края. Имаше страхотна битка с Фернандо Алонсо и със сигурност е окуражаващо, че една Форс Индия успя да удържи Ферари зад себе си. Но на Хокенхайм не можем да си позволим да изпуснем точките, тъй като съперниците ни стават все по-силни.

– Върху какво основно ще се съсредоточиш през предстоящия уикенд?

– Определено трябва да се концентрираме върху това да стигнем топ 10 в квалификацията. Лесно прескачаме първата част, но след това имаме проблем да загреем достатъчно меките гуми. Адриан [Сутил] също имаше няколко пъти подобен проблем. В събота сутринта може всичко да е перфектно, а следобед – нещо да се обърка. Ако нещата в квалификацията минат добре, както се случи в Канада, състезанието също ще се подреди.

– Какви са очакванията ти за Хокенхайм?

– Наистина обичам да се състезавам на Хокенхайм, тъй като почти израснах там. Състезавах се в немската Формула 3 пред 2002 г., през 2004 г. спечелих на тази писта старта от Формула 3000. Невероятно трасе е, с някои изключително изящни криви, а на стадиона е просто като на истински стадион – дори като караш можеш да чуеш тълпата. Не съм се състезавал там от 2006 г., когато финиширах 10-и и нямам търпение за началото на уикенда. Имаме и някои малки нови неща [по болида].