Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци се надява на скорошно завръщане като състезател във Формула 1

Лиуци се надява на скорошно завръщане като състезател във Формула 1

24
0
Витантонио Лиуци,Испания рейсинг

Витантонио Лиуци все още фигурира като втори тест пилот на екипа на Испания Рейсинг, най-вече заради договора, който притежава, но в действителност той почти не е свързан с Гран при. За момента той участва в италианската Суперстарс серия за туристически коли, където спечели още в първия уикенд на Монца със своя Мерцедес C63 AMG, но се надява скоро да се завърне във Формула 1.

„Разбира се, че карането в Гран при ми липсва“, разкрива Лиуци пред TouringCarTimes. „Това е най-сериозният клас в моторните спортове и е главната цел на всяка пилотска кариера. Със сигурност в бъдеще ще се опитам да се завърна там.“

До момента Лиуци има 80 състезания за Ред Бул, Торо Росо, Форс Индия и Испания Рейсинг. Най-добрите му резултати са двете шести места от Китай 2007 с Торо Росо и Южна Корея през 2010 г. с Форс Индия.

„Ако получа шанс да се върна по средата на сезона, ще си помисля много внимателно. Все още съм свързан с Формула 1 като тест пилот на Испания Рейсинг и това е приоритет за мен. Но ако се появи възможност ще си помисля. Човек никога не знае, какво ще му предложи бъдещето.“

Според слуховете в скоро време може отново да се получи въртележка при пилотите в случай, че Фелипе Маса загуби мястото си във Ферари.