Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци: Ще дам колкото може повече на тима, защото повярваха в мен

Лиуци: Ще дам колкото може повече на тима, защото повярваха в мен

37
0

Точки и в двата старта от началото на шампионата във Формула 1 спечели Витантонио Лиуци и се чувства чудесно в навечерието на третия кръг в Малайзия. Италианският пилот на Форс Индия споделя емоциите си от Австралия и очакванията си за старта на Сепанг.

– Спечели точки и във второто състезание за годината – как се разви надпреварата за теб?

– Колата вървеше все по-добре и по-добре с изсъхването на трасето. В началото предната част бе нестабилна, но с напасване на предното крило нещата се оправиха – постигнахме почти оптималните настройки. Последните 15 тура бяха трудни, тъй като [Рубенс] Барикело бе със стратегия с два питстопа и се приближаваше наистина бързо, докато аз опитвах да пазя задните гуми и позицията си. Очевидно е, че съм много щастлив, защото представянето потвърждава думите ми от началото на годината: върнах се и съм готов да постигам добри резултати, стига болидът да го позволява. Искам да дам колкото се може повече на отбора, тъй като те повярваха в мен.

– Какво темпото понастоящем спрямо останалите екипи?

– За съжаление не можем да се мерим със скоростта на Ред Бул, Мерцедес и Макларън, но отборът работи страшно упорито. За нас основният съперник в началото на сезона изглежда е Рено, защото те изглежда са направили голяма крачка напред. Мисля, че те ще са целта за побеждаване в шампионата. Със сигурност няма да е лесно, тъй като са страхотен тим и се развиват бързо. Но ние също се трудим здраво.

– Очакванията ти за Малайзия?

– Според мен ще е много интересно състезание за нас, въпреки че ще е безкрайно горещо и трудно! Пистата би трябвало да пасне на болида ни. Аз трябва да работя по квалификационното си представяне и да стигна топ 10, а след това да продължа да печеля точки.