Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци вини Ралф за катастрофата

Лиуци вини Ралф за катастрофата

27
0

Върху Ралф Шумахер хвърли вината за катастрофата след старта на Нюрбургринг Витантонио Лиуци. При инцидента отпаднаха пилотът на Торо Росо и малко след това удареният от него Дейвид Култард.

###

Пилотът на Тойота закачи колегата си от Торо Росо в първия завой, Лиуци се завъртя и отнесе Ред Бул-а на шотландеца.

Направих наистина добър старт, тръгнах чудесно, изпреварих няколко коли и тогава Ралф ме удари. Не мисля, че можеше да спре в този момент и закачи задната ми дясна гума, след което Дейвид просто нямаше къде да отиде, за да ме избегне. Срамота. Болидът вървеше толкова добре и се надявах на силно състезание – заяви Лиуци.

Култард реагира малко по-спокойно, обяснявайки, че за него ситуацията е просто състезателен инцидент. Той смени счупения нос на болида си, но малко по-късно друга повреда го извади от надпреварата. В Ред Бул обаче останаха недоволни, след като и Кристиян Клийн не завърши – при него причината бе повреда в трансмисията.

Самият Ралф Шумахер пък почти не спомена катастрофата в началото. Германският пилот на Тойота само заяви, че заради това загубил време на първия завой. Той не завърши надпреварата, след като осем обиколки преди финала двигателят му се строши. Съотборникът му Ярно Трули зае 9-та позиция, като обясни, че през цялата надпревара е имал проблеми с баланса на болида си и му е липсвало достатъчно прилепяне. С няколко промени в реглажите колата на италианеца се оправила за последните десетина тура, когато обаче бе твърде късно да се гони какъвто и да е по-добър резултат.