Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци: Не са ми предлагани нито пари, нито място в DTM

Лиуци: Не са ми предлагани нито пари, нито място в DTM

29
0
Витантонио Лиуци

Витантонио Лиуци не е разговарял с Форс Индия за прекратяване на договора си, съобщи самият състезател в отговор на множеството предположения кои ще са титулярните пилоти в индийския тим за предстоящия сезон.

Италианецът има контракт за 2011 г. и според запознати това е основната причина за необявяване на състезателите, тъй като в отбора имали желание да вземат друг човек на мястото на Тонио. За неговия кокпит най-много се спряга Пол ди Реста, а за Нико Хюлкенберг се гласи позицията на трети пилот. Въпреки това 29-годишншят Лиуци твърди, че нищо не се е променило за него от края на сезон 2010 г. до момента.

Ситуацията ми е ясна. Форс Индия не са ме информирали за каквато и да е промяна, а лично за мен се брои единствено думата на отбора. От Мерцедес не са ми предлагали нищо за DTM (немският шампионат за туристически автомобили – б.р.), а и аз не съм водил дискусии в тази насока с Форс Индия. Във Формула 1 обаче нищо не би ме изненадало на настоящия етап. Просто досега не съм получил никакви оферти – нито за пари, нито за място в DTM, каквито неща четох – настоятелно обясни Лиуци.

Пилотът заявява още, че е спокоен за бъдещето си и това се дължи на ясната му договорка с Форс Индия, защото:

Ако решат да поемат по други пътища, са наясно какво ги чака.