Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоб достатъчно бърз за Формула 1

Льоб достатъчно бърз за Формула 1

33
0

Петкратният световен рали шампион, Себастиен Льоб, получи заслужените похвали на тима на Ред Бул, след като французинът тества за тях на пистата Барселона в понеделник.

34-годишният Льоб даде осмо време в първия ден и направи 82 безаварийни обиколки на пистата Каталуня.

„Очаквах да бъда приятно изненадан и именно така и стана” – каза Даниел Казанова, инженер в Ред Бул. „Себастиен бе много впечатляващ. Той влезе в колата и не направи грешка от самото начало.”

Льоб кара междинно шаси RB4 с новите сликове на Бриджстоун и нивата на притискане за 2009 година. И докато французинът даде осмо време от 17-тимата състезатели, то в интерес на истината имаше големи разлики между резултатите на всички поради разликите в пакетите, които бяха изпитвани.

И все пак Казанова вярва, че с представянето си Льоб може да бъде най-малкото един от пилотите в средата на колоната.

„Трудно е да се прецени точно темпото му” – казва Казанова. „Разликата между най-бавните и най-бързите болиди бе 25 км/ч, така че очевидно много пилоти ползваха различни конфигурации, включително KERS, крила и гуми.”

„По моя преценка Себастиен се движи приблизително с темпото на пилотите в средата на колоната, което е доста впечатляващо.”

„Очевидно ни е приятно за нас да кара Себастиен, но също така свършихме и доста работа. Новите гуми са елемент, който сме тествали само два или три пъти, а те са доста различни. Идеята е, че това бе нормален тест за нас. А Льоб отвръщаше с много добро темпо, без да поема рискове.”

Самият Себастиен също бе много доволен от работата си с Ред Бул, но побърза да отрече спекулациите, че може да премине във Формула 1.