Начало Рали Льоб: DS3 WRC няма да разкрие пълния си потенциал в Швеция

Льоб: DS3 WRC няма да разкрие пълния си потенциал в Швеция

45
0
??????? DS3,????????? ????

DS3 WRC няма да покаже пълния си потенциал в началния кръг от WRC – рали Швеция (10-13 февруари), счита Себастиен Льоб. Напротив, световният шампион е убеден, че предимството ще е на страната на неговите конкуренти от Форд.

Истината е, че заводските пилоти на Форд Яри-Мати Латвала и Мико Хирвонен спечелиха предходните две издания на надпреварата в Швеция, съответно през 2008 и 2010 г. Към това световният шампион Себастиен Льоб прибави и факта, че скандинавската надпревара не е в списъка на любимите му състезания от календара.

– Със сигурност ще опитаме да се представим възможно най-добре в Швеция, но това не е моето любимо рали и пилотите на Форд могат да бъдат по-силни – призна Льоб, който е печелил надпреварата през 2004 г. – Обичам да карам там, когато условията са добри, но това не е рали, в което се чувствам в най-добрата си форма. Освен това не мисля, че ще видим целия потенциал на Ситроен DS3 WRC в Швеция.

Другият пилот на Ситроен Себастиен Ожие освен съотборника си, като основни конкуренти също посочи състезателите на Форд Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала. Към списъка 27-годишният французин добави и Пер-Гунар Андерсон и Мадс Остберг.