Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоб има свободата да кара в Гран при на Абу Даби

Льоб има свободата да кара в Гран при на Абу Даби

28
0

Директно от Рали Австралия шефът на Ситроен Рейсинг, Оливие Кеснел, каза, че дава правото на петкратния световен рали шампион Себастиен Льоб да се състезава в Гран при на Абу Даби, финал на Формула 1.

„Не съм шеф от Формула 1, така че нямам място, което да предложа на Себастиен“-  казва Кеснел. „Но ако някой направи предложение на Себастиен, то Ситроен Рейсинг ще му разрешат да кара в Гран при на Абу Даби, тъй като рали сезонът ще е приключил.

Льоб е известен с това, че иска да изпита възможностите си във Формула 1, като миналата година направи един пълен тестов ден с Ред Бул и даде доста впечатляващи времена. Оттогава французинът е говорил за място в Торо Росо за единично състезание.

Торо Росо реално са част от Ред Бул и са прочути с това, че дават възможности на нови таланти. Същевременно гигантът за енергийни напитки спонсорира тима на Ситроен.

Най-вероятно обаче Льоб няма скоро да преминава във Формула 1, ако изобщо реши да го прави. Кеснел коментира, че в момента се водят преговори за нов двугодишен договор с французина.