Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоб начело и след втория ден в Аржентина

Льоб начело и след втория ден в Аржентина

51
0

И след края на втория ден на рали Аржентина световният шампион Себастиен Льоб остана на чело в генералното класиране. Пилотът на Ситроен успя да запази водачеството си пред пилотите на Субару. На втора позиция обаче успя да излезе Петер Солберг, който успя да измести съотборника си Крис Аткинсън с позиция назад.
Солберг бе и пилотът постигнал най-много етапни победи във втория ден. Със своите пет най-добри времена той успя да стопи и не малка част от преднината на Себастиен Льоб, която след първия ден бе повече от две минути. В края на втория обаче водачеството на французина бе едва 80 секунди. От своя страна Аткинсън подобно на Льоб не поемаше рискове. Младият австралиец скоро разбра, че не може да се бори с опитния си съотборник. Все пак той постигна една етапна победа, но след края на втория ден изоставаше на 50 секунди от Солберг.
Дани Сордо от екипа на Ситроен се възползва от отпадането на Джиджи Гали и излезе на четвърта позиция. Испанецът обясни че целта му е да се качи на подиума, но при сегашното положение на нещата едва ли това ще се случи без отпадането на някой от пилотите пред него.
Пилотът на Стобарт, Джиджи Гали отпадна малко преди края на 13-ия етап, когато колата му започна да се изпълва с дим. Видимостта на италианеца бе затруднена максимално, но той все пак успя да стигне до финала на отсечката. В сервизния парк откриха проблема, но не успяха да го отстранят в предписаното от регламента време.
Пети на 18 минути след водача се нареди Конрад Раутенбах, състезаващ се с частен Ситроен. Шести с почти 7 минути изоставане от петия се класира финландецът Мико Хирвонен от екипа на Форд, който след водачеството си в петък и последвалото отпадане стартира в събота по системата Супер рали. Проблемите на голяма част от пилотите му позволиха той все пак да се върне в зоната на точките, но изоставането му от водача Льоб бе близо 25 минути.
Австриецът Андреас Айгнер с частно Мицубиши зае седма позиция, а последното място в точките остана за аржентинецът Федерико Вилягра от отбора на Мюнчи Форд.