Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоб: Не очаквам да ми е лесно в Барселона

Льоб: Не очаквам да ми е лесно в Барселона

20
0

Световният рали шампион Себастиен Льоб очаква с нетърпение теста си с болид от Формула 1 с другите пилоти от Формула 1, но признава, че не очаква да му е особено леко.

Льоб, който спечели пета рекордна титла в Световния рали шампионат, ще тества за Ред Бул следващата седмица в Барселона. Там ще присъстват и повечето отбори от Формула 1.

Французинът вече е карал болид на Рено, но сега за пръв път той ще тества заедно с други пилоти от Формула 1. Той изкара цял ден в Силвърстоун с машината на Ред Бул, преди да замине за Испания.

Пилотът на Ситроен признава, че тестът на Силвърстоун е бил полезен за него въпреки лошите условия, които пистата е предложила.

„По отношение на подготовка за Барселона не мисля, че ще се сблъскаме със същите условия и там” – каза Льоб пред autosport.com. „Поне се надявам да не са същите условия. Затова и в такова отношение не бе толкова съществено, но от друга страна бе полезно да свикна малко с болида, да видя как работят нещата и да проверя позицията на седалката.”

„Иначе това бе добра възможност да се срещна с тима и да свикна да работя с тях.”

Льоб добавя: „Не очаквам изобщо да ми е лесно в Барселона: това ще е първият път, в който ще тествам срещу пилоти от Формула 1, така че очевидно това ще е интересно.”

„Наистина ми беше приятно на Силвърстоун, но изминах само 100 км и при много ниско сцепление. Затова и не можах да пришпоря добре колата. Но при ускоренията на правите наистина успявах да усетя мощността, което много ми хареса. Наистина очаквам Барселона с нетърпение: все пак едва ли ще вали и ще е пет градуса.”