Начало Рали Льоб обявява бъдещето си в края на месеца

Льоб обявява бъдещето си в края на месеца

55
0
рали Акрополис 2011,Себастиен Льоб

Седемкратният световен шампион Себастиен Льоб е обещал на шефовете си в Ситроен да обяви дали приема тяхната оферта за следващия WRC сезон до края на месеца, когато е рали Германия.

На легендарния пилот са предложени 8 млн. евро за участието му и догодина със Ситроен DS3, но Себ не е взел окончателно решение, дали да продължи с тима, да премине в друг отбор, или да прекрати своята кариера.

37-годишният Льоб не скри разочарованието си през последните месеци, че екипът (с който постигна всичките си 66 победи) подкрепи сериозно неговият млад съотборник Себастен Ожие и той го победи на два пъти.

Анализаторите са на мнение обаче, че нито Форд, нито Мини са в състояние да предложат подобна заплата на Себ, а единствения тим, който би могъл да си го позволи – Фолксваген, тепърва ще навлиза във WRC и Льоб няма да има възможност да се бори за успехи.

Според спортният директор на Ситроен Оливие Кенел, французите искрено желаят да задържат своя сънародник, но след 10 години съвместна работа са наясно, че един ден той ще си тръгне.