Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоб отрича прехвърляне в F1

Льоб отрича прехвърляне в F1

29
0

Себастиен Льоб отрече вероятността да премине във Формула 1. Въпреки това слуховете, че френският рали пилот ще участва във финалната Гран при в Абу Даби тази година не секват.

Говори се, че световният шампион във WRC (World Rally Championship) може да преминаване в F1 веднъж след като рали ангажиментите му тази година приключат. Льоб обаче обясни, че подобно нещо е слабо вероятно.

„Ако карам в Абу Даби, а в момента нищо такова не е уговорено, ще бъде твърде късно през сезона, за да променям професионалните си планове за следващата година – заяви Льоб. – Сигурен съм, че ще подпиша със Ситроен за догодина и дори вече започнах тестове за WRC. Искам да подпиша контракт със Ситроен и това са единствените преговори, които водя в момента. Би било удоволствие да карам във Формула 1, но не съм сигурен дали съм способен да го направя или напротив. Ще се възползвам от възможността за състезание един ден и ще се радвам да го направя. Но не съм сигурен, че бих бил способен да се боря за победата. Работата ми следващата година е свързана с ралитата, а не с Формула 1. Приоритетът ми си остават именно ралитата.“