Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоб признава за преговори за Абу Даби

Льоб признава за преговори за Абу Даби

74
0

Себастиен Льоб призна, че е водил преговори с Ред Бул за единична участие в Гран при на Абу Даби, която ще се проведе в края на сезона.

По-рано бе ставало дума, че неколкократният световен рали шампион е водил преговори с производителя на енергийни напитки за евентуално участие в кръг от Формула 1, но не беше конкретизирана никоя конкретна надпревара.

Шефът на Ситроен Рейсинг, Оливие Кеснел, също потвърди, че пуска пилота си да участва в последния кръг за сезона. По този повод Льоб коментира пред „RTL“: „Вярно е, че водих преговори с Ред Бул за евентуално участие в Гран при на Абу Даби, но засега няма нищо повече.“

Ако действително въпросният проект бъде придвижен, то Льоб най-вероятно ще кара за тима на Торо Росо, като замени някой от титулярите – Себастиен Буеми или Хайме Алгерсуари.

„Бих се радвал, ако можех да потвърдя, но случаят не е такъв“ – казва французинът. „Това обаче е този тип възможности, които не можеш да откажеш. Затова и ако някой утре ми даде възможността да се състезавам, ще ми бъде трудно да кажа „не“.