Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиен Льоб спечели тазгодишното издание на Състезанието на шампионите

Себастиен Льоб спечели тазгодишното издание на Състезанието на шампионите

4760
0
Себастиен Льоб, Себастиан Фетел
Себастиен Льоб и Себастиан Фетел; снимка: ROC

Себастиен Льоб спечели тазгодишното издание на Състезанието на шампионите. То се проведе в Швеция и бе първо издание на ROC на лед. На финала французинът се пребори с пилота на Астън Мартин във Формула 1 Себастиан Фетел.

Първоначално Льоб взе предимство пред германеца, който имаше лек удар в стената в първият от общо пет манша. Във втория дуел разликата между двамата състезатели бе 3,6 секунди.

В третия манш двамата световни шампиони караха електрически раликрос автомобили. Фетел почти удари моста, което даде аванс на Льоб. Въпреки това деветкратният WRC шампион допусна нетипична грешка, което позволи на неговия съперник да се върне в борбата за голямата победа.

В крайна сметка Льоб успя да надделее в този епичен дуел. По този начин той спечели четвърти успех в Състезанието на шампионите (ROC).

„За мен е чест да изравня рекорда в това прекрасно състезание, както и че накрая се състезавах с F1 легенда като Фетел“, коментира Льоб

Французинът изравни рекорда на сънародника си Дидие Ориол. WRC шампионът за 1994 г. също има четири успеха в надпреварата, която събира пилоти от всевъзможни автомобилни дисциплини.

Вчера в турнира за Купата на нациите триумфираха баща и син Солберг – Тийм Норвегия. Световният WRC шампион за 2003 г. Петер Солберг и Оливър, който дебютира тази година в първенството с Хюндай, надделяха над отбора на САЩ Джими Джонсън и Колтън Херта.

„Мотивацията ми дойде като видях победата на Себастиен Льоб в Монте Карло“, призна Солберг старши. „А да го постигна с Оливър бе истинска мечта.“