Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоб спечили в Аржентина

Льоб спечили в Аржентина

44
0

След като води в предишните два дни пилотът на Ситроен Себастиен Льоб не изпусна водачеството и в последния ден. Така той записа четвърта поредна победа в Аржентина и поведе в класирането при пилотите. Надпреварата в Южна Америка се превърна в огромен успех за Ситроен. Съотборникът на Льоб, Дани Сордо успя да изпълни целта си да се качи на подиума след като Петер Солберг от екипа на Субару отпадна заради повреда. Така испанецът се нареди на трета позиция, а втори остана съотборникът на Солберг, Крис Аткинсън, който по този начин повтори успеха си от предишното състезание в Мексико.
Четвърти с частен Ситроен С4 се класира Конрад Раутенбах, като по този начин той направи пълен успеха на френската фирма.
Мико Хирвонен от екипа на Форд, който след отпадането си в петък продължи по системата Супер Рали, все пак се добра до петата позиция макар и с огромно изоставане от върха. Така той все пак успя до някъде да намали щетите като записа четири точки на сметката си.
Федерико Вилягра записа ценни точки за екипа на Мюнчи в домашното си рали. Седмото място остана за Джиджи Гали, който подобно на Хирвонен продължи участието си по системата Супер Рали и все пак успя да влезе в точките. Последното осмо място в тях зае Андреас Айгнер, който спечели и класирането в PWRC.
След финала на рали Аржентина начело излезе Себастиен Льоб, който води с пет точки пред Мико Хирвонен и с осем пред Крис Аткинсън.
При конструкторите Форд продължава да води въпреки провала в Аржентина. Все пак преднината пред Ситроен се стопи на 3 точки.
Следващият кръг ще се проведе на 25 април в Йордания, където пилотите в Световният рали шампионат ще карат за първи път.