Начало Избрани Логан Сарджънт също е претендент за място в Уилямс за 2023 г.

Логан Сарджънт също е претендент за място в Уилямс за 2023 г.

694
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт също е претендент за място в Уилямс за 2023 г. Американецът е част от Академията за млади пилоти на екипа от Гроув. В момента той се състезава във поддържащите серии Формула 2 за екипа на Карлин и се намира на трета позиция във временното класиране.

В последно време се спрягаше възможността Оскар Пиастри да бъде взет под наем през следващия сезон като заместник на Николас Латифи. Австралиецът е резервен пилот на Алпин. От френския тим обявиха, че биха го отдали под наем в друг отбор, стига да могат да си го върнат обратно.

От друга страна, протежето на Уилямс Логан Сержант се радва на рязък скок във формата си напоследък. Американецът спечели основните състезания от F2 във Великобритания и Австрия, а в Баку завърши втори.

Сарджънт загуби малко инерция с разочароващия уикенд във Франция, въпреки че спечели втория си полпозишън за сезона. Той все още е трети в шампионата и изостава 55 точки от лидера Фелипе Другович.

Ако Сарджънт спечели титлата, той няма да може да продължи да работи в категорията през 2023 г. Това ще накара Уилямс да му намери нова роля.

Това би било страхотно главоболие, нали?“, каза Йост Капито. Шефът на Уилямс бе попитан за перспективите пред младия американец.

Имал съм и по-лоши. Разбира се, ние сме впечатлени. Знаете, че това е първият му пълен сезон в F2. Не му оказахме никакъв натиск. Така че той има време да се развива и наистина ни впечатли с това колко бързо се справя с автомобила, с управлението на гумите и постигането на резултати.“

Начинът, по който се класира на пол [във Франция], беше наистина впечатляващ. В бъдеще той ще седне в болид от F1. Напълно абсолютно съм убеден в това.

Германецът подчерта, че е прекалено рано да се правят планове за бъдещето на Сарджънт.

„Той се нуждае от точките за суперлиценз. За целта трябва да завърши в челната петица в шампионата. В момента нещата изглеждат добре.“

Но както знаете, винаги можеш да се обърнеш доста бързо. Така че е доста трудно да се вземат ранни решения за нещо, свързано с пилот от F2, докато сезонът не е приключил. Така че това е част от вземането на решения.“

Уилямс вече използва един от слотовете си за новаци през тази година. По време на уикенда в Барселона, Ник де Врийс кара на мястото на Алекс Албон. Капито не гарантира, че Сарджънт задължително ще вземе участие в някоя петъчна тренировка.

Мисля, че това е очевидно. Все още не сме обявили нищо. Академията ни за млади пилоти работи много добре. Наскоро имахме три добри резултата. Логан спечели последните две състезания и постави колата на полпозишън [във Франция]. Заради това смятам, че заслужава да се качи в колата на Уилямс“, завърши Йост Капито.