Начало Избрани Aлпин: Бихме отдали Пиастри под наем в друг отбор, стига да можем...

Aлпин: Бихме отдали Пиастри под наем в друг отбор, стига да можем да го върнем обратно

406
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри, снимка Алпин

В Алпин са готови са отдадат Оскар Пиастри под наем, стига да могат да го върнат обратно. Това заяви главният изпълнителен директор на френския тим Лоран Роси. Той е убеден, че австралиеца и Алонсо ще бъдат на стартовата решетка през следващата година, макар и в различни отбори.

Договорът на Алонсо с Алпин изтича в края на тази година. Испанецът няма намерение да се оттегля от F1 и заяви, че ще започне разговори с тима по време на лятната пауза. Двукратният световен шампион допълни, че не гарантира оставането си в Алпин и през 2023 г.

Съотборникът на Алонсо Естебан Окон има споразумение до 2024 г. и на практика е бетонирал своето място в отбора от Енстън.

Удължаването на договора на Алонсо означа, че Пиастри отново може да остане без място в F1. Най-добрата опция е той да бъде пратен под наем. Един от вариантите е австралиецът да премине в Уилямс на мястото на Николас Латифи. Настоящото споразумение на канадеца изтича в края на тази година, след което се очаква той да бъде освободен от британския екип.

„Бихме отдали Пиастри под наем в друг отбор, стига да можем да го върнем обратно“, коментира Роси по време на уикенда на Пол Рикар.

„Инвестирахме много в Оскар и му имаме пълно доверие. Затова той е нашият резервен пилот. Знам, че той има голям талант.“

„Така че бихме се съгласили той да премине в конкурентен екип, за да натрупа малко опит и след това да се върне при нас. Това би бил добър сценарий“, допълни главният изпълнителен директор на Алпин.

Шефът на Уилямс Йост Капито заяви, че ще вземе предвид най-добрите интереси на отбора, когато вземе решение за пилотския състав за догодина.

„Имаме различни възможности и варианти, за които също мислим“, каза Капито.

„ще направим това, което смятаме, че е най-добро за отбора. Но е твърде рано да навлизаме в подробности, защото все още не сме стигнали дотам.“

Капито каза, че би обмислил привличане на Пиастри в своя отбор.

Мисля, че ако това е най-доброто за нас, бихме го обмислили.
Ако не е така, ще изберем по-доброто решение.“