Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Логично е екипите да търсят увеличаване на аеропритискането, твърди Лоу

Логично е екипите да търсят увеличаване на аеропритискането, твърди Лоу

15
0
Люис Хамилтън

Техническият директор на Макларън Пади Лоу не се притеснява от новите правила за 2012 г., касаещи обдухването на дифузьорите и въобще не се страхува, че може да има екипи, които да намерят вратички и да се възползват от тях. Той призна и че не разбира защо има хора, изпитващи уплах при подобни промени.

Ключът е в името – Формула 1. Става дума за формула – комплект правила и ограничения, дефинирани в правилата. И след като ги имаме, ще работим толкова упорито, колкото е необходимо, за да сме възможно най-бързи при точно тези условия. Да, на Силвърстоун имаше криза по отношение обдухването на дифузьорите, но постигнахме споразумение за следващите сезони. От тогава екипите работят по редица ограничения, за да се намали до минимум възможността изпускателната система да се ползва за увеличаване аеропритискането в задната част. Но никой никога не е отричал ефекта й върху даунфорса – обясни Лоу.

Според него е малко странно съперниците да се стряскат, когато се появяват информации, че има отбори, опитващи се все още да генерират аеродинамично прилепяне в тази част на автомобила посредством изпускателната система.

Естествено, че ще го правят. Това е работата на всички ни. Просто имаме доста драстични ограничения, чиято цел е да намалят значително подобни ефекти – добави техническият шеф на екипа от Уокинг.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.