Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Беше малко скучно състезание, Ред Бул-ите бяха прекалено бързи

Льоклер: Беше малко скучно състезание, Ред Бул-ите бяха прекалено бързи

3134
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер се качи на подиума във втория кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2024 г. – Гран при на Саудитска Арабия. Неочакваният съотборник на монегаска в Джеда Оливър Беърман пък се класира седми и взе точки при дебюта си в Гран при. Английският тийнейджър бе избран и за пилот на деня с почти половината от вота на зрителите.

„Темпото ни беше добро, защото накрая бяхме най-бързата кола“, отбеляза Льоклер, който записа най-добрия тур в последната обиколка от надпреварата

„DRS-ът малко ми помогна. Но като цяло чувството бе доста добро. Беше малко скучно състезание, защото Ред Бул-ите бяха леко прекалено бързи. Зад мен също имаше разлика. Но взехме възможния максимум точки днес. Това бе целта и е прекрасно, че я изпълнихме“, каза още Льоклер.

„Оли напълно заслужи да е пилот на деня. Свърши страхотна работа – още от третата тренировка. След това бързо качи скоростта в квалификацията и изтърва Q3 съвсем за малко. Според мен днес бе невероятен. Седмо място в първото ти състезание във Формула 1 при само една, и то непълна тренировка, е невероятно впечатляващо. Страшно съм горд, че всички видяха колко е талантлив. Предполагам, че е въпрос на време преди да влезе наистина във Формула 1“, каза за Беърман Льоклер.

В бокса на Ферари лично президентът на Ферари Джон Елкан поздрави бащата на младежа, след като той пресече финала.