Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Блокирах колелата в шести и седми завои, но темпото ни бе...

Льоклер: Блокирах колелата в шести и седми завои, но темпото ни бе като за трето място

1393
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Трети и четвърти се класираха пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц в квалификацията за Гран при на Абу Даби. Монегаскът коментира след сесията, че е допуснал грешки, но смяташе, че дори без тях едва ли е можел да се пребори за нещо повече от мястото на втора редица.

„Блокирах колелата в шести и седми завои, но честно казано темпото ни бе като за трето място. Ред Бул-ите просто бяха по-силни“, каза Льоклер

„Нашата позиция е доста добра за утре. Със сигурност ще има близка битка с Чеко (Серхио Перес – б.р.). Нямам съмнения, че сме в състояние да работим заедно с Карлос. Ще се постараем да постигнем максимално добър за тима резултат, но знаем, че от Ред Бул винаги са по-силни в неделя. Така че ще е сложно. Ще дадем обаче всичко от себе си. Надявам се да вземем вторите места и при пилотите, и при конструкторите“, добави Льоклер.

„Трябва да се съсредоточим върху състезанието преди да излезем във ваканция след две толкова трудни за отбора години. Направихме добра стъпка напред. За тима би било страхотно, ако завършим втори в подреждането при конструкторите. Ще се боря за това и след това ще си почина, за да съм по-силен догодина“, завърши Льоклер.

Сайнц определи последната квалификация за сезон 2022 като солидна за Ферари

„Направихме крачка напред по отношение на темпото и настройките на болида. Не съм съвсем доволен от последния си опит в Q3. Трафикът след излизането съсипа нещата, защото не можах да загрея гумите. Съответно и не направих особено добра обиколка“, сподели Сайнц.

„Доволен съм обаче от усещането в колата. Смятам, че сме в добра позиция за утре. Все още има за какво да се борим и ще натискаме до края“, допълни той.

Лоран Мекис обобщи, че във Ферари са сравнително доволни от квалификацията в Абу Даби.

„Мисля, че имаме прогрес в сравнение с вчера, когато не бяхме напълно доволни от управлението на колите. На пистата Шарл и Карлос се раздадоха, подобряваха представянето обиколка след обиколка. Резултатът е, че заемаме втора редица, а Шарл остана на съвсем малко от времето на Перес“, каза Мекис.