Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул се радват първа редица, докато бащата на Перес заяви,...

В Ред Бул се радват първа редица, докато бащата на Перес заяви, че Верстапен се чувства застрашен от сина му

7979
0
Макс Верстапен, Серхио Перес, Ред Бул
Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес ще са на първа редица за утрешната Гран при на Абу Даби и стартът се очаква с особено голям интерес. От тима на Ред Бул настояват, че всички грижи между пилотите им са изгладени. Точно в този момент обаче бащата на Перес Антонио Перес Гарибай се намеси в ситуацията, заявявайки, че всичко произтича от факта, че Макс се чувства заплашен от сина му.

„Макс усеща натиск от страна на Чеко. Никога не е имал равен партньор, другите му съотборници са били далеч по-слаби. Чеко печели състезания, каквито Макс не печели – наистина трудните надпревари“, заяви Перес старши

„За мен е невероятно, че всички защитават Чеко. Това е най-голямото удовлетворение. Верстапен ще помогне, защото е професионалист, но същевременно е и акула“, каза още той.

Коментарите на Перес старши няма да бъдат посрещнати добре в Ред Бул. Междувременно на пистата Серхио остана на 0,228 сек зад Верстапен. Нидерландецът коментира, че квалификацията му не е преминала гладко.

„Беше малко накъсана сесия. Започна добре, но Q2 се получи по-объркано. Не знам защо. Нямах достатъчно сцепление. В Q3 нещата бяха малко по-нормални. Имаше и известен уплах, защото колата се изключи преди първата серия. Трябваше да рестартираме всичко“, обясни Верстапен

„Много сме доволни, че и двете ни коли са на първа редица. Искаме да спечелим състезанието, разбира се, както и Перес да е втори в шампионата. Днес бе страхотен ден. Двоен успех звучи страхотно. Очаквам хубава битка утре. Можем да постигнем желаното“, допълни нидерландският пилот на Ред Бул.

Перес каза, че втори на грида е добра стартова позиция за него

„Просто не направих последната крачка в Q3. Финалният ми опит не бе достатъчно добър. Малко изоставаме, но е хубаво да съм на първа редица за утре. Макс ми помогна много. Накрая работихме като екип“, каза мексиканският състезател на Ред Бул.

„Но реално има значение утрешният резултат. Надявам се да направим силно състезание. ще е много интересно колко силни ще са Ферари и Мерцедес, както и Макс“, добави Перес.