Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Честно казано сме изненадани от скоростта си в квалификацията

Льоклер: Честно казано сме изненадани от скоростта си в квалификацията

2076
0
Шарл Льоклер
снимка: Пирели

Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Австралия и ще потегли първи в надпреварата утре. Това е първият полпозишън за Ферари на това трасе от 2007 година насам. В предните си две участия тук пък Шарл се бе класирал 5-ти с Ферари и 18-ти със Заубер в дебютното си състезание.

Лидерът в шампионата е изненадан от резултата, тъй като тренировките не са били перфектни според него, макар и да бе първи в една от тях и втори в останалите две. Шарл сподели, че с отбора са работили наистина здраво, за да постигнат този резултат. Льоклер обаче няма да може да разчита на съотборника си в началото на надпреварата утре, стартирайки пред двете коли на Ред Бул.

„Честно казано сме изненадани от скоростта си в квалификацията, така че утре всичко е възможно. Колата е добра, но Ред Бул бяха много бързи в дългите серии от обиколки по време на FP2. Просто трябва да направим добър старт и след това се надявам да запазим първата позиция.“

Пилотът на Ферари сподели още, че по време на Q2 е поел голям риск при пилотирането си. Тогава той, както и голяма част от останалите пилоти, се оплакаха по радиото, че слънцето ги заслепява и затруднява видимостта им.

Карлос Сайнц пък се класира на едва девета позиция. Първата му бърза обиколка не бе зачетена, защото пресече финала секунди след червения флаг в резултат от катастрофата на Фернандо Алонсо. След подновяването на квалификацията пък от Ферари не могли да стартират колата на Сайнц навреме, което попречи на испанеца да подготви гумите си.

„Всичко беше толкова прибързано, че трябваше да направя тази обиколка със студени гуми, заради което бе ужасна. Нямах абсолютно никакъв късмет и всичко, което можеше да се обърка в Q3, се обърка. Особено имайки предвид, че бях в битката за полпозишън през цялата сесия.“

„Това е пълна катастрофа… Трябва ми да се наспя. Докато не си легна ще бъда ядосан.“