Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Много е трудно да загубиш победа по този начин

Льоклер: Много е трудно да загубиш победа по този начин

3514
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер очевидно не бе доволен от начина, по който се разви Гран при на Сингапур за него. Пилотът от Монако поведе на старта от третия си пореден полпозишън и в първата част от състезанието начело. След спиранията в бокса обаче съотборникът му Себастиан Фетел излезе пред него. Германецът взе победата в 15-ия кръг от първенството на Формула 1 за 2019 г., а Льоклер остана втори.

„Винаги е много трудно да загубиш победа по този начин”, коментира Шарл веднага след финала

„Но в крайна сметка това е двоен успех за отбора, така че съм щастлив. Това първото ни такова постижение през сезон и се радвам за отбора. Лично за себе си съм разочарован, както би бил всеки друг. Но понякога нещата се случват така, а аз ще се върна още по-силен. Стратегията бе фиксирана в началото и аз се придържах към плана.”

Още по време на състезанието Льоклер не скри чувствата си, но заяви, че ще обсъжда нещата с отбора след финала. Освен това увери екипа си, че не възнамерява да върши нещо необмислено.

Фетел каза, че е много щастлив и че според него състезанието е било страхотно

Победата е пета за него в Сингапур, но първа от повече от година – предишният му успех бе в Белгия през 2018 г.

„Огромни поздравления за екипа. Стартът на сезона бе труден за нас, но през последните седмици нещата се оживиха. Решението за бокса бе взето много късно (в обиколката), дадох всичко от себе си и бях изненадан, че излязох отпред. Мисля, че бях в 21-и завой, когато ми се обадиха. Не знам дали някой бе спрял в бокса или разликата е била достатъчна, но днес стратегията проработи”, допълни той.

Себастиан благодари изрично на феновете.

„Последните няколко седмици не бяха особено добри за мен и бе невероятно да получа такава огромна подкрепа, толкова много писма, чудесни съобщения. Хората ми разказваха историите си за моменти, когато при тях нещата не са вървели. Това ми даде сила и вяра. Постарах се да ги вложа днес на пистата и в колата.”