Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер доволен от новото шаси на Ферари

Льоклер доволен от новото шаси на Ферари

1610
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер сподели, че е доволен от новото шаси на Ферари. Италианският тим се наложи да смени скелета на болида заради преминаване през бордюр по време на Q1. Това е предизвикало появата на пукнатина и загуба на сцепление.

Льоклер не успя да премина втория сегмент от квалификацията и трябваше да потегли от 13-та позиция.  Пилотът на Ферари призна, че е бил объркан откъде е губил толкова време във всяка една обиколка.

В състезанието Шарл изпревари Кими Райконен и се възползва от ранния питстоп на Пиер Гасли. Състезателят от Монако заложи на стратегия с едно спиране, която се оказа печеливша. След това спечели няколко места заради отпадането на Ботас и проблемите на Норис и успя да се добере до осмата позиция зад своя съотборник Карло Сайнц.

„В състезанието усещането беше много по-добро. Очевидно в квалификацията не се чувствах удобно, а в надпреварата усещането беше страхотно от самото начало. Като цяло е сложно да потеглиш от 13-та позиция. Бях зад голяма група автомобили преди спирането в бокса. След това намерих чиста писта и успях да покажа на какво съм способен. Трябваше да пазя гумите в последните обиколки ако исках да стигна  безпроблемно до финала“, каза Льоклер.

„Като цяло темпото ни беше добро и е жалко, че потеглихме от токова задна позиция. Да се надяваме последните две състезания да протекат нормално. Щастлив съм от скоростта си, но очевидно не съм щастлив да завърша на осма позиция. Това не е много вълнуващо“.

Тъй като остават само два кръга до края на сезона, Ферари не очаква да изпозлва старото шаси на Льоклер в Джеда или Абу Даби. Директорът на Скудерията Матия Биното заяви, че то ще бъде ремонтирано и може да се използва в тестовете след състезанието на Яс Марина.

„Не, нямах никакви притеснения след като разбрах, че шасито е сменено. Това не е нещо, при което има голяма разлика в представянето. Ако спецификацията е същата, едва ли ще има проблем в намирането на баланс“, обясни Биното.