Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Голяма изненада! Чак до Q3 нямахме никаква идея на какво е...

Льоклер: Голяма изненада! Чак до Q3 нямахме никаква идея на какво е способна колата

2793
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Екипът на Ферари шокира сам себе си, спечелвайки местата на първа редица за Гран при на Мексико. Шарл Льоклер бе най-бърз в квалификацията на пистата Ерманос Родригес, а съотборникът му Карлос Сайнц ще е на първа редица до него на старта. Льоклер заяви по-рано, че би било огромна изненада ако Скудерията вземе първата позиция точно на тази писта. След финала на квалификацията повтори, че случилото се е абсолютно неочаквано.

„Това бе наистина голяма изненада! Но ние го повтаряме всеки път, когато спечелим полпозишъна и накрая хората ще спрат да вярват на думите ни“, пошегува се Льоклер

„Определено не очаквах такова представяне. Или поне до много късен етап от сесията. Друг път се е случвало в Q1 да отбележим, че имаме потенциал за полпозишъна. Този път чак до Q3 нямахме никаква идея на какво е способна колата. Поради някаква причина накрая успяхме да напаснем всичко с изключение на последния сектор и времето се получи. Както казах, за мен беше изненадващо. Това иде да покаже, че болидът ни все още е с малко неравномерно представяне с пикове в някакви моменти. Необходимо е да работим, за да върви силно при всякакви условия“, каза още Льоклер.

Монегаскът сподели също така, че първата позиция не винаги е най-доброто място за старт на Аутодромо Ерманос Родригес

„Състезанието е много трудно. Всичко може да се случи, особено по отношение на охлаждането. Автомобилите в колоната, движещи се зад други коли, трябва много да внимават за това. Тази ситуация може да проработи в наша полза, но за целта ще трябва да стартираме наистина добре. Тази година имахме някои чудесни потегляния и съм уверен, че можем да опазим първата позиция в първи завой. След това е необходимо да се постараем да направим възможно най-добро състезание“, коментира Льоклер.

„Много е трудно обаче да се предвиди какво ще стане. На практика въпросът е колко добре ще потеглиш и след това се напасваш към условията. Няма да поемаме прекалени рискове“, допълни Льоклер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)