Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Характеристиките на Монца не подхождат на автомобила ни

Льоклер: Характеристиките на Монца не подхождат на автомобила ни

2080
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер има желание да зарадва феновете в домашната за Ферари Гран при на Италия, но не е особен оптимист, че ще успее да го стори. Още преди началото на уикенда той заяви, че уикендът ще е сложен за Скудерията.

„Чака ни труден уикенд. Изчисленията ни го показват. Очакваме, че от Ред Бул ще са силни. Характеристиките на пистата не подхождат на автомобила ни. Тази година очакванията ни не отговарят на реалността. Надявам се все пак надпреварата на Монца да е приятно изключение“, сподели Льоклер

„Трудно е да се каже на какво се дължи липсата на скорост – разлика в мощността или аеродинамичната ефективност, но досега през сезона отстъпваме на Ред Бул в скоростта на правите. Това им е силна страна този сезон. Ние сме малко по-бързи в завоите, но на писта като Монца е недостатъчно, за да компенсира изоставането“, каза още Льоклер.

Карлос Сайнц потвърди на Монца, че ще смени задвижваща система, което ще го прати в дъното на стартовата решетка. Също като в Белгия неколцина пилоти ще получат такива санкции. Засега се знае за Сайнц, Люис Хамилтън, Валтери Ботас, Мик Шумахер.

„Предстои ми да потегля последен. Това, разбира се, не е най-добрият възможен вариант, защото искам да се боря в челото и да радвам феновете ни по трибуните.“

„Въпреки това ще сторя всичко по силите си, за да повторя надпреварата във Франция, където направих много изпреварвания и взех точки за отбора.“

„Напоследък видяхме, че изтеглянето може да е много полезно в квалификациите. Готов съм да работя за това и да помогна на тима да се бори за полпозишън, за да имат тифозите повод за радост. Шарл ме изтегли в Белгия, аз без колебание ще сторя същото за него тук“, допълни Сайнц.

Ферари отбелязва този уикенд 75-ата си годишнина със специално оцветяване на болидите F1-75 и екипите на пилотите. Допълнителният цвят е жълто – цветът на Модена.