Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер и Фетел сравнително доволни от поведението на SF90 на COTA

Льоклер и Фетел сравнително доволни от поведението на SF90 на COTA

2033
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел бяха втори и четвърти в края на петъчната подготовка за Гран при на САЩ. Отборът бързо се справи с проблем в колата на Шарл в първата тренировка. Той имаше грижи с педала на газта, след като удари силно една от неравностите на пистата. Това означаваше загуба на около 30 минути за него.

Във втората двамата направиха сравнителен тест на гумите. Льоклер кара с медиум и софт, а Фетел – с хард и софт, за да съберат информация за поведението на SF90 с предоставените от Пирели смеси.

„Мисля, че като цяло бе положителен ден“, заяви Льоклер

„В първата тренировка най-доброто ми време бе заличено (заради неспазване ограниченията на пистата – б.а.) и имах проблем с газта. Но иначе усещането в колата бе добро, особено в квалификационни серии. Пистата е неравна, което е доста необичайно за Формула 1, но ще се адаптираме по време на уикенда.“

„Имаме още малко работа, за да подобрим състезателното си темпо. Съперниците ни изглеждаха доста силни в това отношение. Да видим къде ще сме в следващите сесии.“

Фетел каза, че карането на пистата в Остин винаги е страхотно

Той също отбеляза наличието на бабуни.

„Ситуацията е една и съща за всички. Не мисля, че в момента може да се направи каквото и да е, за да се поправи. Колата ни вървеше добре от началото и това е положително. Изпробвахме някои неща, които изглежда проработиха както трябва. Надявам се да подобрим скоростта си в една обиколка. Работата ни по отношение на състезателното темпо е малко повече. Наясно сме със силните и слабите си страни. В квалификация можем да замаскираме в известна степен някои неща, в състезание е по-трудно. Уверен съм, че сме в състояние да постигнем напредък“, сподели Фетел.