Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер и Сайнц недоволни от отпадането си в Q2

Льоклер и Сайнц недоволни от отпадането си в Q2

2349
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Фврари
Пилотите на Ферари заявиха, че са разочаровани от представянето на колата в квалификацията за Гран при на Белгия. И двамата състезатели не намериха място в Q3, като Льоклер финишира 11-ти, а Сайнц две места по-назад. Условията на пистата бяха променливи, което не позволи да бъде разкрит пълния потенциал на колата. 

„Квалификацията бе много трудна за нас. Беше жалко, защото бях доволен от баланса на болида в третата тренировка. Представянето ни не бе толкова лошо имайки предвид какви бяха условията на трасето. Мисля, че най-важното нещо бе да видим Ландо Норис да излезе сам от своя болид. За съжаление стратегията ни не проработи и не можахме да запишем бърза обиколка в последните секунда на Q2. Сега трябва да се концентрираме върху състезанието. Надявам се да имаме повече късмет и по-добри условия“, сподели Льоклер.

„Денят бе много труден за мен и отбора. Очаквахме го след проблемите, които имахе в третата тренировка. Имах проблеми с баланса и не съм щастлив от постигнатия резултат. Не можахме да загреем добре гумите и останахме извън топ 10. Радмвам се, че Ландо е невредим след такъв страховит инцидент. Времето ще бъде от решаващо значение по време на надпреварата. Ще дам всичко от себе си, за да запиша възможно най-добър резултат“, каза Сайнц.

„Представянето ни в квалификацията бе доста под нашите очаквания. До момента уикендът е много труден за нас. Все още не сме извлекли максимума от колата. Очаквам състезанието да бъде тежко, имайки предвид атмосферните условия на пистата. Главната ни цел е да останем спокойни и да се възползваме максимално от всяка една ситуация“, обясни състезателният директор Лоран Мекис.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.