Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Имахме доста трудности с баланса на автомобила

Льоклер: Имахме доста трудности с баланса на автомобила

1843
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер изкара един труден първи ден от рейс уикенда в Барселона. Пилотът на Ферари изпитваше известни затруднения с баланса на своя автомобил. Същевременно Карлос Сайнц се чувстваше много добре зад волана на SF-24, макар да не беше много доволен от темпото в дългите серии.

Този уикенд Ферари представи някои новости. Тук се включва ново задно крило. Целта на тези нови части беше подобряване на аеродинамичния баланс, както и на скоростта в права линия.

Льоклер изпитваше доста затруднения в първата свободна тренировка за Гран при на Испания. Победителят от Монако се бореше със своя автомобил и на няколко пъти правеше сериозни корекции. По радиото той призна, че колата е била ужасна за каране

Във втората тренировка Льоклер нямаше сериозни проблеми с автомобила. Състезателят на Ферари даде шесто време, но остана на три десети зад съотборника си Карлос Сайнц.

Въпреки резултата, Льоклер е в добро настроение за уикенда. Той знае много добре, че разликите са малки и всички грешки ще бъдат наказани. Пилотът на Ферари може да си обясни откъде идва липсата на темпо и очаква днес да бъде в борбата за полпозишъна.

„Като цяло труден петъчен ден моя страна. Имахме доста трудности с баланса на автомобила. Работата по настройките ще бъде основният ни фокус преди утрешния ден“, сподели Льоклер.

„Мисля, че първата тренировка беше много трудна за всички. На първо място заради условията. Беше изключително топло, което прави тези автомобили много трудни за управление с прегряването.“

„Второ- мисля, че балансът не си беше на мястото. Трето, отначало не разполагах с ъпгрейда, защото искахме да сравним двата автомобила. Като цяло сесията беше доста трудна от моя страна“, добави пилотът на Ферари.

„В във втората тренировка използвахме нов пакет“, продължи Льоклер. „Накрая отново намерих усещането и събрах всичко заедно, но все още има доста темпо за намиране. Имаме още много работа, тъй като все още не се чувствам напълно комфортно.“

„Като цяло този ден беше малко труден за мен. Знам къде да намеря време за обиколка, така че не съм прекалено притеснен. Имам много ясна представа какво трябва да направим по автомобила, за да го подобрим. Убеден, че днес ще направим крачка напред.“, заключи Шарл Льоклер.

Междувременно Сайнц даде второ време в FP2 и изоставаше с 22 хилядни от времето на Люис Хамилтън. Испанецът се надява на силен резултат в последното си домашно състезание като пилот на Ферари. До момента той няма подиум в Барселона, като най-доброто му класиране е четвърто място

„И в двете сесии се борихме малко да постигнем правилния баланс на автомобила. Мисля, че всички имаха подобни проблеми. Както винаги е в Барселона, пистата се променя доста бързо“, каза Сайнц.

„И в двете сесии се борихме малко, за да постигнем правилния баланс на автомобила. Като цяло съм сравнително доволен от автомобила. Имаме още работа, особено по отношение на състезателното темпо. Мисля, че за една обиколка сме сравнително добре. При дългия пробег като че ли се борим малко повече, както беше и миналата година. Нека видим дали ще успеем да съберем по-добър пакет за неделя.“, добави пилотът на Ферари.