Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Краят беше разочароващ. Иска ми се да бяхме приключили надпреварата, състезавайки...

Льоклер: Краят беше разочароващ. Иска ми се да бяхме приключили надпреварата, състезавайки се

5200
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Споразумението състезанията от Формула 1 да не завършват зад кола за сигурност днес бе пренебрегнато от рейс контрола и Шарл Льоклер не получи възможност поне да опита да се пребори за победата в последните обиколки на Гран при на Италия. Макс Верстапен доминира през почти цялата надпревара на пистата Монца. Броени обиколки преди финала обаче Даниел Рикиардо спря на пистата и излезе сейфти кар, който така и не се прибра до финала.

„Краят беше разочароващ. Иска ми се да бяхме приключили надпреварата, състезавайки се“, призна Льоклер.

„За съжаление в този момент бяхме втори заради случилото се по-рано. Жалко. Дадох всичко от себе си“, допълни пилотът на Ферари.

Верстапен бе освиркан, когато се качи на подиума. Одобрителен рев посрещна Шарл, който поздрави струпалите се вече под подиума фенове.

„Определено не ми стана ясно защо финиширахме зад кола за сигурност“, продължи Льоклер.

„Надявам се отстрани да е било по-очевидно, защото за мен нямаше смисъл. Ще изгледам станалото, за да проверя дали мнението ми, което бе оформено, докато още карах, е правилно.“

„Иначе представянето бе добро. Загубихме предимството след виртуалния сейфти кар и от там нататък вече бе сложно. Натисках до последно, но не бе достатъчно. Щеше да е много трудно да задържа Макс. Той бе много близо и вероятно щеше да ни изпревари“, каза още Льоклер.