Начало Избрани Льоклер мечтае да кара в Льо Ман заедно със своя брат

Льоклер мечтае да кара в Льо Ман заедно със своя брат

729
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Спас Генев

Шарл Льоклер разкри своя голяма мечта, която не е свързана с F1. Пилотът на Ферари иска да кара заедно със своя брат Артур в 24-те часа на Льо Ман и да опита да се бори за победата в легендарното състезание.

Льоклер гледа на живо последното издание на 24-те часа на Льо Ман. Състезателят от Монако видя със собствените си очи си как Ферари спечели легендарното състезание за издръжливост. Победата грабна прототип Ферари AF Corse №51 с екипаж Антонио Джовинаци/Джеймс Каладо/Алесандро Пиер Гуиди

Льоклер прояви сериозен интерес към 24-те часа на Льо Ман. Петкратният победител в F1 дори поиска един ден да се включи в легендарната надпревара, която е част от календара на световния шампионат за издръжливост на ФИА (WEC). Льоклер дори обяви, че би искал да споделя един автомобил заедно с по-малкия си брат Артур. Понастоящем 22-годишният талант кара във Формула 2. Подобно на Шарл, Артур също е възпитаник на академията Ферари.

„Това определено е нещо, което искам да направя някой ден  с брат ми. Разбира се, нямам представа дали това наистина ще се случи“, сподели Льоклер.

Пилотът на Ферари предположи, че другият вероятен съотборник ще бъде Антонио Фуоко. Италианецът също е възпитаник на академията на Скудерията. В момента той кара прототип №50 в WEC заедно с Никлас Нилсен и Мигел Молина. Фуоко също така е много близък приятел на братята Льоклер.

„Трябва да спомена и Антонио, който също е част от семейството на Ферари. Той е един от най-добрите ми приятели и сме израснали заедно. Да ви кажа честно той вече се подготвя за този ден“, обясни Льоклер. „Нека видим дали това е възможно и дали ще се получи. Ние имаме доста планове, тъй като се състезаваме в различни категории. Но може би някой ден това нещо в крайна сметка ще се случи“, каза още Шарл Льоклер.

Понастоящем Шарл заема петото място във временното класиране с актив от 99 точки. Звездата на Ферари спечели три подиума с трудния за управление автомобил SF-23. В същото време Артур кара за екипа на DAMS в F2. 22-годишният състезател заема 14-то място във временното подреждане. Най-доброто му постижение е трето място в основното състезание в Мелбърн.