Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Мислех, че вторият път няма да е същото

Льоклер: Мислех, че вторият път няма да е същото

4320
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Иван Тенчев, Монца. Преливащ от емоции, Шарл Льоклер заяви, че не е вярвал, че отново ще изживее чувства като тези след победата си на пистата Монца през 2019 г.

„Усещането е невероятно. Мислех, че вторият път – ако има втори път – няма да се чувствам толкова специален като първия, но емоциите през последните три обиколки бяха същите“, заяви Льоклер след финала на днешната Гран при на Италия

„Стратегията ни проработи отлично и беше страхотно да имаме това темпо до края. Искам да печеля в Монца и Монако и съм щастлив, че успях да го направя през тази година. Това е толкова, толкова специално.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

На пресконференцията след финала Льоклер допълни, че преди старта е мислел, че стратегията с един стоп е по-добра. След 10 обиколки и при спиранията на пилотите на Ред Бул във Ферари вече не са били така сигурни, че ще могат да я направят и ще е много трудно. Решил обаче да опита да запази максимално предна лява гума, с която всички имаха толкова много проблеми.

„След първите няколко обиколки разбрах, че колата всъщност е в много добра кондиция в състезанието. Нямахме скоростта на Макларън и дори на Мерцедес може би, но смятахме, че е възможно да опитаме едно спиране“, обясни Льоклер. „Нашият нов под работи добре на писта като Монца, но се съмнявам дали ще бъде така до края на сезона. Все още мисля, че от Макларън са фаворити (за конструкторската титла), но ние направихме крачка напред, това е сигурно. Баку е следващото трасе. То е добро за мен и можем да постигнем нещо специално там“, добави монегаскът.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор бе по-малко емоционален, но също широко усмихнат

„Беше добър уикенд. Бяхме малко разочаровани от квалификацията, но темпото в състезанието ни беше добро, много, много добре“, заяви французинът.

„От началото на сезона мисля, че вероятно сме в по-добра форма със състезателното темпо, отколкото в квалификациите. Днес отново беше така. Всичко мина добре и когато работим по този начин, е перфектно. Честно казано, миналата година това беше най-голямата ни слабост и мисля, че това е едно от големите предимства на отбора през този сезон. Вече беше така миналата седмица в Зандвоорт“, продължи шефът на Ферари.

„Ние сме доста постоянни по отношение на гумите и пилотите се справиха много добре със запазването им. Знаехме, че ако направим едно спиране с двете коли, Карлос [Сайнц] може да помогне, а той ни даваше и добра връзка за работата им. Но честно казано, мисля, че всеки в отбора изигра ролята си и се справи много добре. Затова съм повече от щастлив от това“, допълни ръководителят на Ферари в Гран при.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)