Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Мислехме, че Ред Бул ще са по-бързи от нас в квалификацията

Льоклер: Мислехме, че Ред Бул ще са по-бързи от нас в квалификацията

3386
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер бе най-бърз в първата квалификация от сезон 2022 във Формула 1 и ще стартира в Гран при на Бахрейн от първа позиция. Пилотът на Ферари сподели след сесията, че в тима му очаквали Ред Бул да са по-бързи от Скудерията днес.

„Последните две години бяха невероятно трудни за отбора. Работихме изключително упорито, за да сме в позиция да водим борба. Мислехме, че Ред Бул ще са по-бързи от нас в квалификацията, така че резултатът е прекрасна изненада за нас“, коментира Льоклер непосредствено след сесията.

Карлос Сайнц оглави класирането след първите бързи опити в Q3. При последните обиколки обаче изостана зад съотборника си и Макс Верстапен.

„Бях на половин секунда назад през целия уикенд. Проблемът е, че по принцип никога не съм изоставал чак толкова. Доволен съм от направения през уикенда прогрес. Все още се боря с колата, за да разбера как трябва да я управлявам. Много мисля, докато карам и това отнема време! Жалко, че не успях да извлека тази допълнителна десета от секундата. (Сайнц бе на 0,129 сек зад Льоклер и само на 0,006 сек зад Верстапен – б.р.) Но самият факт, че водих борба за първата позиция е прекрасна новина за мен.“