Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер много доволен от четвъртото място

Льоклер много доволен от четвъртото място

3629
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер завърши състезанието в Испания на четвърта позиция. Пилотът на Ферари изпревари Валтери Ботас и бе пред него преди спиранията в бокса. След това нямаше нужното темпо и в края на състезанието направи второ преминаване през пита. Въпреки това той заяви, че е доволен от постигнатото и похвали напредъка на тима.

„Днешното състезание бе невероятно. Не бихме могли да постигнем нещо по-добро. Четвъртата позиция бе максимума. Много съм доволен от работата на целия екип. През цялата надпревара бяхме много конкурентни. Усещането на колата бе много добро. Темпото ни с меки гуми бе отлично. Деградацията на гумите беше по-малкa от очакваното. Като цяло състезанието протече по начина, който искахме“, сподели Льоклер.

„След слагането на гуми медиум  върнах газта, защото исках да запазя ресурса за по-дълго време. Страхувах се, че ще бъда атакуван от Серхио Перес. Неговото темпо бе добро, но за щастие бях натрупал достатъчен аванс, за да го държа зад себе си“, завърши Шарл Льоклер.

Неговият съотборник Карлос Сайнц финишира на седма позиция. Испанецът не потегли добре и загуби няколко позиции, което го лиши от възможността да се бори за по-предно класиране.

„Не съм напълно доволен от резултата си. Вчера можех да завърша по-напред. Темпото ми бе прилично и вярвам, че трябва да съм по-близо до Шарл. Малко съм разочарован, защото не потеглих по най-добрия начин и загубих няколко места в първата обиколка. Това ми попречи да спечеля повече точки за екипа“, заяви Карлос Сайнц.